Is uw telefoon echt waterdicht? Nee.

Vaak krijgen wij de vraag? Blijft mijn Sony waterdicht na reparatie? Lees meer.

Een simpel antwoord hierop is: ‘Nee’.
Veel leveranciers adverteren of kondigen hun toestel aan als waterdicht.
Echter, naar mate van tijd krabbelen veel leveranciers terug en geven alleen nog maar aan dat hun toestel spatwater dicht is.
Of geven ze aan dat het onder veel omstandigheden is. Let dus goed op de certificering, IP68 is niet waterdicht. (Tevens heeft deze certificering alleen te maken met ‘schoon water’)

Wij citeren Sony:
“De Xperia is waterdicht en beschermd tegen stof. Maak je dus geen zorgen als je wordt overvallen door een regenbui of als je je apparaat wilt afspoelen onder een kraan. Houd er wel rekening mee dat alle poorten en aangesloten covers stevig gesloten moeten zijn. Dompel het apparaat niet volledig onder in water en stel het niet bloot aan zeewater, zoutwater, chloorwater en vloeistoffen zoals dranken. Bij misbruik en oneigenlijk gebruik van het apparaat vervalt de garantie. Het apparaat heeft de IP-classificatie IP65/68.

Dit houd dus ook in, als u een glas drinken over uw telefoon valt, dat de garantie onmiddellijk verloren is. (Een glas water mag dus wel)
De reclames die worden gemaakt, zeggen helaas niets, let altijd op wat een fabrikant aankondigt in de loop der tijd, aangezien druk en zetfouten altijd onder voorbehoud zijn.

Indien u meer vragen heeft over de waterdichtheid van telefoons / tablets, of andere vragen heeft, aarzelt u dan niet om contant met ons op te nemen. Ook als u niet weet wat u moet dan als u waterschade heeft, neem dan contact met ons op.

sonywaterdicht
Geplaatst in Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>